MaRa ilmoitti hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualaa koskevasta työsulusta

Julkaisuajankohta 22.11.2017 14.33
Uutinen

Työnantajaliiton ilmoittama työsulku koskee hiihtokeskuksia ja ohjelmapalvelualan yrityksiä aikavälillä 8.12.2017 – 19.12.2017. Riidan taustalla ovat palkkaratkaisua koskevat näkemyserot.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry on ilmoittanut valtakunnansovittelijalle järjestävänsä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n jäseniä koskevan työsulun hiihtokeskusalalla ja ohjelmapalvelualalla toimivissa MaRan jäsenyrityksissä aikavälillä 8.12.2017 – 19.12.2017. Tarkemmat tiedot työsulun yrityskohtaisista päivämääristä ja kellonajoista löytyvät uutisen lopussa olevista liitteistä.

Työsulku on työnantajapuolen toimeenpanema työtaistelutoimenpide. Työsulku keskeyttää ammattiliiton jäsenten työnteon ja palkanmaksun. Liittojen välisten hiihtokeskusalaa ja ohjelmapalvelualaa koskevien työehtosopimusten voimassaolo on päättynyt 31.10.2017.

MaRan työsulkuilmoituksen mukaan työsulun syynä ovat palkkaratkaisua koskevat näkemyserot, jotka ovat niin suuret, ettei ratkaisua ole mahdollista saavuttaa osapuolten kesken. MaRan ilmoituksen mukaan PAM on neuvottelujen kuluessa toistuvasti ilmoittanut, että he eivät tule suostumaan MaRan tarjoamaan, teknologiateollisuuden ratkaisun myötä syntyneen yleisen linjan mukaiseen palkkaratkaisuun.

Valtakunnansovittelija Minna Helle on yhteydessä riidan osapuoliin ja päättää tämän jälkeen sovittelun aloittamisesta.

Tarkemmat tiedot työsulusta löytyvät liitteistä: