Uusi sovintoehdotus Airpro Oy:tä koskevassa ilmailualan työriidassa

Julkaisuajankohta 20.3.2017 17.58
Uutinen

Osapuolet IAU ja Airpro/Palta vastaavat valtakunnansovittelijan ehdotukseen tänään klo 20 mennessä. Ne voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Valtakunnansovittelija Minna Helle on antanut Airpro Oy:n työehtoja koskevan työriidan osapuolille eli Ilmailualan Unioni IAU:lle ja Airpro Oy:lle/sitä edustavalle Palvelualojen työnantajat Paltalle uuden sovintoehdotuksen tänään klo 18. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijalle tänään klo 20 mennessä.

Sovintoehdotus on työriidan toinen. Ensimmäisen, 15.3.2017 annetun sovintoehdotuksen IAU hylkäsi. Työriidan sovittelu alkoi neuvottelutauon jälkeen sunnuntaina 19.3.2017 klo 12.30 ja sitä jatkettiin keskeytyksettä sovintoehdotuksen antamiseen saakka.

  • Sovittelussa päästiin nyt selkeästi eteenpäin. Toivon, että sopu syntyy ja pitkään jatkunut riita päättyy, valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä sovintoehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen vastausten antamista.

Työnseisaukset uhkaavat

Mikäli molemmat työriidan osapuolet hyväksyvät sovintoehdotuksen, peruuntuvat Airpro Oy:n hoitamia lentoliikenteen palveluja 22. – 24.3.2017 klo 14 - 18 uhkaavat IAU:n työnseisaukset. Mikäli toinen tai jompikumpi osapuolista hylkää ehdotuksen, on todennäköistä, että työnseisaukset toteutuvat.

Työriita koskee Airpro Oy:ssä noudatettavia työehtoja. Vaikean riidan ytimessä on erityisesti kysymys siitä, mitä ja kenen sopimaa työehtosopimusta Airpro Oy:n maapalveluissa noudatetaan. Pöydällä on ollut myös muita riitakysymyksiä.