Neljä työriitaa sovittelussa: yksityinen sosiaalipalveluala, kiinteistöala, yliopistot ja rahoitusala

Julkaisuajankohta 16.2.2018 15.11
Uutinen

Yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevan työriidan sovittelu alkaa 21.2.2018. Yliopistojen ja kiinteistöpalvelualan sovittelut jatkuvat ensi viikolla. Myös rahoitusalan sovittelua jatketaan helmikuun lopussa.

Yksityinen sosiaalipalveluala

Valtakunnansovittelija Minna Helle on kutsunut yksityisen sosiaalipalvelualan työriidan osapuolet sovitteluun keskiviikkona 21.2.2018 klo 10. JHL ry, Jyty-Pardia-STHL neuvottelujärjestö ry, Talentia ja TSN ry (Erto-SuPer-Tehy) ilmoittivat aiemmin tänään yksityisiä päiväkoteja koskevasta työnseisauksesta 7.-8.3.2018. Tarkemmat tiedot löytyvät aiemmasta uutisesta: http://valtakunnansovittelija.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tyonseisaus-uhkaa-yksityisia-paivakoteja-7-8-3-2018

Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry on ilmoittanut liittyvänsä työnseisaukseen. OAJ ry:llä on liityntäsopimus yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen.

Rahoitusala

Rahoitusalan työriidan sovittelua ollaan tauon jälkeen jatkamassa. Valtakunnansovittelija on kutsunut työriidan osapuolet sovittelutapaamiseen maanantaina 26.2.2018. Valtakunnansovittelija Minna Helle jätti kiistaan sovintoehdotuksen 31.1.2018, mutta ratkaisua ei syntynyt, koska Ammattiliitto pro ry ja Ammattiliitto Nousu ry hylkäsivät esityksen. Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry olisivat sen hyväksyneet.

Yliopistojen työehtosopimus

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu jatkuu maanantaina 19.2.2018 klo 15 sovittelija Janne Metsämäen johdolla. Työriidan osapuolet ovat JUKO ry, Pardia ry, JHL ry sekä Sivistystyönantajat ry.

Kiinteistöpalveluala

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu jatkuu tiistaina 20.2.2018 klo 13 valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Työriidan osapuolet ovat Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Kiinteistötyönantajat ry.

Lentoasemapalvelut

Ilmailualan Unioni IAU ry järjestää työnseisauksen Lassila&Tikanoja Oyj:n lentoasemapalveluissa 2.3.2018 klo 15-17. Työnseisaus koskee kenttäavustajien työtä. Lisäksi IAU ry on jo nyt ilmoittanut työnseisauksista samoja tehtäviä koskevista työnseisauksista 15.-17.5.2018 klo 15-17. Työriidan syynä on, että Lassila&Tikanoja Oyj ei ole suostunut neuvottelemaan kenttäavustajien työehdoista IAU:n kanssa. Työnantaja soveltaa töihin kiinteistöpalvelualan sopimusta. Valtakunnansovittelija Minna Helle ei ole toistaiseksi nähnyt edellytyksiä sovitella riitaa.