Denna vecka inleds medling i de arbetstvister som gäller fastighetsservicebranschen och universiteten

Utgivningsdatum 14.2.2018 15.04 | Publicerad på svenska 15.2.2018 kl. 10.46
Nyhet

Servicefacket PAM varslade i dag om en planerad arbetsinställelse inom fastighetsservicebranschen under tiden 1.3.2018 kl. 6–3.3.2018 kl. 6. Tidigare har det lämnats varsel om arbetsinställelse vid Helsingfors universitet den 28 februari.

I den arbetstvist som gäller fastighetsservicebranschen inleds medling torsdagen den 15 februari kl. 15 under ledning av riksförlikningsman Minna Helle. Parter i arbetstvisten är Servicefacket PAM rf och Fastighetsarbetsgivarna rf. En förteckning över de fastigheter och företag som omfattas av arbetsinställelsen finns här:

I den arbetstvist som gäller kollektivavtalet för universiteten inleds medling fredagen den 16 februari kl. 8 under ledning av förlikningsman Janne Metsämäki. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU rf, Löntagarorganisationen Pardia rf och Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL rf lämnade i går ett varsel om en arbetsinställelse vid Helsingfors universitet den 28 februari. I den arbetstvist som gäller universiteten representeras arbetsgivarparten av Bildningsarbetsgivarna rf.