Medlingen i den arbetstvist som gäller universiteten fortsätter

Utgivningsdatum 27.2.2018 14.47 | Publicerad på svenska 28.2.2018 kl. 8.14
Nyhet

Bildningsarbetsgivarna rf förkastade i dag det förlikningsförslag som förlikningsman Janne Metsämäki lämnat i den arbetstvist som gäller universiteten. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU rf, Löntagarorganisationen Pardia rf och Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL rf skulle ha godkänt förslaget. Detta betyder att det blir arbetsinställelse vid Helsingfors universitet den 28 februari.

Medlingen i arbetstvisten fortsätter under Janne Metsämäkis ledning.

Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU rf, Löntagarorganisationen Pardia rf och Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL rf lämnade i dag på eftermiddagen ett nytt varsel om en arbetsinställelse som är planerad att genomföras vid sju universitet den 14 mars kl. 00.00–24.00. De berörda universiteten är Östra Finlands universitet, Jyväskylä universitet, Lapplands universitet, Villmanstrands tekniska universitet, Uleåborgs universitet, Åbo universitet och Åbo akademi samt övningsskolor som hör till dessa universitet.

Fackförbunden har tidigare varslat om en arbetsinställelse vid Helsingfors universitet den 28 februari och en arbetsinställelse vid sex universitet den 7 mars.  För samtliga arbetsinställelser gäller de begränsningar som det står om i en tidigare nyhet.  

Förlikningsmannen lämnade förlikningsförslaget tidigt på tisdagsmorgonen den 27 februari. Parterna lämnade sina svar om förslaget i dag kl. 14.

Förlikningsförslaget i sin helhet kan läsas här (endast på finska).