Kaupan alaa koskenut työriita on ratkennut

22.5.2017 14.38
Uutinen

Molemmat osapuolet ovat hyväksyneet sovintoehdotuksen

Kaupan alan työriidan osapuolet eli Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ja Kaupan liitto ry ovat ilmoittaneet hyväksyneensä valtakunnansovittelijan torstai-iltana 18.5.2017 antaman sovintoehdotuksen. Osapuolet ovat käsitelleet ehdotuksen hallintojensa kokouksissa. Vastausten määräaika oli tänään klo 16.

Sovintoehdotuksen hyväksyminen tarkoittaa sitä, että työriita on ratkennut. Valtakunnansovittelija on tyytyväinen tilanteeseen:

  • Sovun syntyminen on erittäin hyvä asia molempien osapuolten kannalta. Vaikka uusia työtaistelutoimia ei akuutisti ollut uhkaamassa, oli vaarana tilanteen eskaloituminen. Nyt se vältettiin ja osapuolet pääsevät rakentamaan yhteistyötään rauhanomaisesti. Molemmat vaikuttavat olevan tähän hyvin sitoutuneita, Minna Helle sanoo.

Sovinnon sisältö on kirjattu osapuolten väliseen muistioon. Tavoitteena on vahvistaa YTN:n ja Kaupan Liiton välistä luottamusta ja yhteistyötä. Toimenpiteet sisältävät mm. paikallisen vuoropuhelun vahvistamista sekä tulevaisuusohjelman käynnistämisen. Muistio ei ole työehtosopimus.

Sovintoehdotus on luettavissa tästä