Rakennusteollisuuteen työnantajien työsulku-uhka 10.5.2018 lukien

Julkaisuajankohta 25.4.2018 22.13
Uutinen

Rakennusteollisuus RT ry ja sen toimialaliitot ilmoittivat tänään laajasta työsulusta. Rakennusliitto ry on aiemmin ilmoittanut työtaisteluista, joista seuraava uhkaa 3.5.2018 lukien.

Rakennusteollisuus RT ry:n ja sen toimialaliittojen työsulku alkaa 10.5.2018 klo 0.00 ja on voimassa toistaiseksi. Ilmoitus koskee talonrakennusalaa, lattianpäällystealaa, talotekniikka-alan LVI-toimialaa, vedeneritystysalaa, maa- ja vesirakennus- sekä asfalttialaa, maalausalaa sekä rakennustuoteteollisuutta.

Rakennusteollisuus on tarkistanut työsulun alkamisaikaa aiemmin ilmoitetusta, jotta työriitojen sovittelusta annettu 14 vuorokauden ennakkoilmoitusaika täyttyy. Aiemmin ilmoitettu alkamisaika oli 9.5.2018 klo 0.00.

Työsulku koskee Rakennusliiton jäseniä. Työsulku on työnantajapuolen painostustoimi, jolla estetään ammattiliiton jäsenten työnteko ja keskeytetään heidän palkanmaksunsa.

Rakennusliitto ry on aiemmin ilmoittanut useista työtaisteluista, joista seuraavat uhkaavat 3., 4., 7. ja 8.5.2018 rakennustuoteteollisuutta. Rakennusliitto ilmoitti tämän viikon alussa työtaisteluista, jotka uhkaavat mm. rakennustuoteteollisuutta ja infra-rakentamista 17.-22.5.2018 välisenä aikana.

Riita on ollut sovittelussa, mutta sovittelu ei ole tuottanut tulosta. Riita koskee rakennusalan työehtosopimusten palkkaratkaisua.

Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto ovat olleet tänään yhteydessä toisiinsa neuvottelujen jatkamiseksi osapuolten kesken. Sovittelutapaamisia ei ole toistaiseksi sovittu.