SAS:n lentoja uhkaavassa työriidassa neuvottelutulos – lakko saattaa väistyä

Julkaisuajankohta 29.3.2018 20.58
Uutinen

City Jet Oy:tä koskeva työnseisaus peruuntuu, mikäli osapuolet hyväksyvät neuvottelutuloksen. Lopputulos on tiedossa lauantaina 31.3.2018 klo 12 jälkeen.

Työriitaa on soviteltu eilen ja tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Työriidan osapuolet saavuttivat tänään illalla neuvottelutuloksen uudeksi työehtosopimukseksi.

Sopimus syntyy ja työtaistelutoimet peruuntuvat, mikäli molempien osapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen. Osapuolten päätökset ovat tiedossa lauantaina 31.3.2018 klo 12 jälkeen. Tieto päätöksistä on saatavissa osapuolilta sekä valtakunnansovittelijan twitter-tililtä (@MinnaHelle).

Työriidan osapuolet ovat työntekijäpuolella Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry ja sen jäsenyhdistys Blue1 Pilots’ Association ry ja työnantajapuolella City Jet Oy ja sitä edustava Palvelualojen työnantajat Palta ry. City Jet Oy operoi osaa SAS:n lennoista.

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry ja sen jäsenyhdistys Blue1 Pilot’s Association ry ovat ilmoittaneet työnseisauksesta ajalla 6.4.2018 klo 12 – 10.4.2018 klo 12.