Valtakunnansovittelija Minna Helle on uudenlaisen viestintäkulttuurin edelläkävijä

Työ- ja elinkeinoministeriö 6.6.2017 19.30
Uutinen
Valtakunnansovittelija Minna Helle on uudenlaisen viestintäkulttuurin edelläkävijä

ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry on myöntänyt Vuoden viestijä -palkinnon valtakunnansovittelija Minna Helteelle.

Tuomariston perusteluiden mukaan ”Helle on vuorovaikutuksen voimaan uskova johtaja ja vaikuttaja, jolla on raikas uudistajan rooli. Omalla rauhallisella, tasa-arvoisella ja faktapohjaisella esiintymisellään hän on tehnyt valtakunnansovittelijan työstä ymmärrettävää ja arvostettavaa kansalaisten keskuudessa.”

Aloittaessaan valtakunnansovittelijana vuoden 2015 alussa Minna Helle otti rohkeasti käyttöön uudenlaisen viestintätavan ja -kanavan: reaaliaikaisen Twitter-uutisoinnin neuvottelujen etenemisestä. 140 merkkiin puristetut tilannekatsaukset osoittautuivat hyödylliseksi ja nopeaksi keinoksi saada tieto tuloksia odottavan median ja muiden neuvotteluja seuraavien osapuolten tietoon.

Samalla Twitter oli myös käytännön sanelema pakko: valtakunnansovittelijalla ei ole omaa viestintähenkilöstöä, eivätkä verkkosivutkaan ehtineet alkuun aivan valmiiksi. Twiitit valtakunnansovittelija kirjoittaa ja lähettää itse.

– Minna  Helle on antanut erinomaisen esimerkin siitä, millaista on uudenlainen viranomaisviestintä.  Se on uusia keinoja ja kanavia etsivää. Se on ajantasaista ja faktoja tarjoavaa. Ennen kaikkea se antaa asialle kasvot, ja innostaa meitä kaikkia tekemään parempaa viestintää.  Usein toistettu hokema ”Viestintä on johtamista ja johtaminen viestintää” tulee Minna Helteen kohdalla todeksi, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Twiittien rinnalle valtakunnansovittelijalla on nykyisin ajantasaiset verkkosivut. Lisäksi viestintä tapahtuu suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.  Helle on myös selkeällä ja faktoihin perustuvalla tavalla onnistunut kertomaan työstään ja sen tavoitteista kansalaisille lukuisissa haastatteluissa, puhumalla eri tilaisuuksissa ja kirjoittamalla blogeja ja kolumneja.

– Olen valtavan iloinen ja otettu tästä tunnustuksesta. Se kannustaa jatkamaan työtä paremman vuorovaikutuksen puolesta. Uskon vahvasti avoimuuden voimaan. Kun jakaa mahdollisimman paljon tietoa, saa sitä myös itse ja oppii parhaiten uutta. Avoin toimintatapa on myös avain luottamukseen, jota tarvitaan kipeästi kaikkialla yhteiskunnassamme, valtakunnansovittelija Minna Helle  toteaa.

Lisätiedot:
valtakunnansovittelija Minna Helle puh. 029 506 2525

työelämä
valtakunnansovittelija