Inget förlikningsförslag i arbetstvisten inom elektrifierings- och elinstallationsbranschen. Medlingen fortsätter i början av maj.

Utgivningsdatum 23.4.2018 16.40 | Publicerad på svenska 27.4.2018 kl. 12.58
Nyhet

Medlingsförhandlingarna i arbetstvisten inom elektrifierings- och elinstallationsbranschen fortsatte i dag under förlikningsman Jukka Ahtelas ledning.

Efter att Elbranschernas fackförbund rf förkastade det förlikningsförslag som hade lämnats den 7 april har det under förlikningsmannens ledning förts diskussioner om både löneavtalet och vissa andra punkter i kollektivavtalet. Parter i arbetstvisten är Elbranschernas fackförbund rf samt Arbetsgivarna för servicebranscherna PALTA rf och Sähkötekniset työnantajat STTA ry.

Vid medlingsförhandlingarna har det gjorts vissa framsteg i fråga om löneuppgörelsens struktur och vissa branschvisa övriga punkter i kollektivavtalet. Löneuppgörelsens nivå och förlängningen av arbetstiden i enlighet med konkurrenskraftsavtalet är däremot frågor som parterna har mycket olika syn på.

Av denna anledning fanns det inga förutsättningar för att lämna något förlikningsförslag i dag. Medlingen fortsätter i början av maj. Det exakta datumet fastslås senare.

Elbranschernas fackförbund rf har varslat om arbetsinställelser som gäller arbeten som omfattas av kollektivavtalet för elektrifierings- och elinstallationsbranschen i medlemsföretag i PALTA och STTA. Enligt varslet inleds de den 17 maj.