Tilanne Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden työriidassa erittäin vaikea

Julkaisuajankohta 25.10.2017 15.57
Uutinen

Valtakunnansovittelija tapasi työriidan osapuolia tänään. Lakko uhkaa teknologiayrityksiä 1.11.2017.

Sähköalojen ammattiliitto ry ja Teknologiateollisuus ry tapasivat tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelussa kartoitettiin riidan tilannetta ja mahdollisuuksia riidan sovinnolliseen ratkaisemiseen.

  • Kyseessä on sopimusoikeuksia koskeva periaatteellinen riita, johon on hyvin vaikea löytää ratkaisua. Edellytyksiä sovulle ei ikävä kyllä ole tällä hetkellä näköpiirissä. Sovittelua jatketaan kuitenkin vielä maanantaina 30.10.2017 klo 13, Helle sanoo.

Työriidassa on kyse sähköalan työntekijöiden neuvotteluoikeuksista teknologiateollisuuden toimialalla. Sähköalojen ammattiliitto vaatii Teknologiateollisuutta aloittamaan neuvottelut liittojen välisen sähköalan työntekijöiden työehtosopimuksen jatkamisesta. Sopimus päättyy 31.10.2017. Teknologiateollisuus on ilmoittanut, että sähköalan työntekijöiden työehdot tullaan sisällyttämään alan pääsopimukseen eli ns. metallin sopimukseen. Asiasta on saavutettu yhteisymmärrys Teollisuusliiton kanssa, joka on metallin sopimuksen työntekijäosapuoli.

Sähköalojen ammattiliiton ilmoittama työtaistelu uhkaa Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksiä 1.11.2017 klo 6 – 8.11.2017 klo 6. Tarkemmat tiedot työtaistelusta löytyvät aiemmasta uutisesta.