Edellytykset rahoitusalan sovulle edelleen heikot, sovittelu jatkuu ensi viikolla

Julkaisuajankohta 16.3.2018 12.39
Uutinen

Valtakunnansovittelija Minna Helle jatkoi rahoitusalan kiistan sovittelua tänään.

Rahoitusalaa uhkaavat uudet työnseisaukset 26.3.2018 lähtien. Valtakunnansovittelijan mukaan tapaaminen ei tuonut olennaista uutta pitkään jatkuneen pattitilanteen ratkaisemiseen. Sovittelua kuitenkin jatketaan ensi viikolla. Seuraava tapaaminen on tiistaina 20.3.2018 klo 18.

Osapuolet riitelevät viikonlopputyön tekemisen menettelytavoista ja ehdoista rahoitusalalla. Työntekijät haluavat edistää viikonlopputyötä paikallisen sopimisen kautta, kun taas työnantajat haluavat varmistaa viikonlopputyön tekemisen mahdollisuuden työnantajan työnjohto-oikeudella siinäkin tapauksessa, että paikallista sopimusta ei saada yritystasolla neuvoteltua ja vapaaehtoisia viikonlopputyön tekijöitä ei ole riittävästi.

Riidan osapuolet

Rahoitusalan työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Työnantajapuolta edustavat Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Tämän riidan osapuolet ovat Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry sekä Danske Bank.

Ilmoitetut työnseisaukset

Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry ovat ilmoittaneet työnseisauksia seuraavasti:

26.3. – 29.3.2018 OP-ryhmä

3.4. – 6.4.2018 Nordea

9.4. – 12.4.2018 Muut alan yritykset

Rahoitusalan ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN ry ei ole ilmoittanut työnseisauksista, mutta on sopimuksen osapuolena mukana sovittelussa.