Rahoitusala yhä ilman sopua vakavista yrityksistä huolimatta. Sovittelu jatkuu maanantaina 29.1.2018.

Julkaisuajankohta 24.1.2018 20.25
Uutinen

Rahoitusalan työriitaan ei löytynyt ratkaisua tämänkään päivän tapaamisessa. Uusia työnseisausuhkia ei ole ilmoitettu.

Työriitaa on soviteltu tällä viikolla erittäin tiiviisti. Tämän päivän sovintoneuvottelut päättyivät valtakunnansovittelijan toimistolla vähän ennen iltakahdeksaa. Työriidan sovittelua jatketaan seuraavan kerran maanantaina 29.1.2018 klo 11.

- Sovittelussa on viimein päästy aimo harppaus eteenpäin. Vaikeimmat kysymykset ovat kuitenkin yhä ratkaisematta, valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo.

Työriidan syynä on sitkeä kiista, joka koskee viikonlopputyön tekemistä ja sen ehtoja rahoitusalalla. Myös palkkaratkaisu ja monet tekstikysymykset ovat avoinna.

- Riita on jo nyt pitkittynyt, eikä sen jatkuminen tuo lisää eväitä neuvottelupöytään. Odotan ensi viikon alussa osapuolilta vahvaa tahtotilaa edistää sovun syntymistä, Helle jatkaa.

Rahoitusalalla ei ole tällä hetkellä työnseisausuhkaa. Voimassa on kuitenkin ammattiliittojen ylityökielto.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Molemmat työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.