Uusia työnseisausuhkia lennonjohtajien työriidassa

18.1.2019 14.51
Uutinen

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY) ja Palvelualojen työnantajat (PALTA) ovat ilmoittaneet uusista lennonjohtajia koskevista työnseisauksista.

SLJY on jättänyt valtakunnansovittelijalle ilmoituksen lennonjohtajia koskevista työnseisauksista, jotka toteutetaan 29. tammikuuta 2019 alkaen tiistaisin ja lauantaisin klo 02.00–08.00. Tämän lisäksi torstaiset työnseisaukset jatkuvat klo 13.00–15.00. PALTA on puolestaan ilmoittanut valtakunnansovittelijalle järjestävänsä työsulun, joka toteutetaan 2.–15. helmikuuta 2019 (on luettavissa tästä). Työsululla keskeytetään ammattiliiton jäsenten työnteko ja palkanmaksu.

SLJY ja PALTA ovat neuvotelleet työehtosopimuksesta yli vuoden ja ratkaisua työriitaan on haettu myös valtakunnansovittelijan johdolla. Viimeisin sovittelu perjantaina 11. tammikuuta 2019 ei johtanut sopuun osapuolten välillä.

Valtakunnansovittelija uskoo, että työnseisausten laajennuksilla pyritään lisäämään painetta työriidan ratkaisemiseksi. Sovittelua jatketaan, kun osapuolilla on valmius liikkua näkemyksissään sovun aikaansaamiseksi, Piekkala jatkaa.