Hyppää sisältöön

Postin työriidan sovittelu

8.11.2019 15.17
Uutinen

PAU:n ja PALTAn välistä Postin työriitaa soviteltiin eilen 7. marraskuuta 2019.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan mukaan Postin työriitaan ei ollut mahdollista löytää ratkaisua ennen maanantaina 11. marraskuuta alkavaa työtaistelua. Osapuolet kuitenkin jatkavat neuvotteluja ensi viikon keskiviikkona 13. marraskuuta klo 13.

 Osapuolten väliset näkemyserot ovat niin suuret, ettei työriitaa pystytty ratkaisemaan, valtakunnansovittelija harmittelee. Kun aika on, Postille saadaan työehtosopimusratkaisu ja työrauha, Piekkala sanoo.

 Edellisen kerran Postin työriitaa soviteltiin vuonna 2015. Silloin lakko kesti useita päiviä, koska osapuolet pitivät tiukasti kiinni kannoistaan.

 Osapuolina työriidassa ovat Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) ja Palvelualojen työnantajat (PALTA). PAU on ilmoittanut postinjakelua, postinkäsittelyä ja postinkuljetusta koskevasta lakosta, joka alkaa maanantaina 11. marraskuuta kello 06.00 ja päättyy sunnuntaina 24. marraskuuta kello 24.00.

 Ilmailualan unioni IAU on jättänyt valtakunnansovittelijalle ennakkoilmoituksen myötätuntotyötaistelusta ajalla 11. -24. marraskuuta. Tukitoimet kohdistuvat postin käsittelyyn lentoasemilla.