Hyppää sisältöön

Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n ja Suomen Varustamot ry:n välisen työriidan sovittelua jatketaan perjantaina 8.3.2019 klo 10.00.

6.3.2019 17.06
Uutinen

Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n ja Suomen Varustamot ry:n välisen ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskevan työriidan sovittelu käynnistyi eilen ja sitä on jatkettu tänään sovittelija Jukka Ahtelan johdolla.

Sovittelukeskusteluissa on erimielisyyden kohteita täsmennetty ja osapuolten tavoitteita selvennetty. Sovittelu jatkuu perjantaina 8.3.2019 klo 10.00.

Suomen Laivanpäällystöliitto ry ja Suomen Varustamot ry ovat neuvotelleet ulkomaanliikenteen kansipäällystöä ja sairaanhoitajia sekä ulkomaanliikenteen pientonniston kansipäällystöä koskevista työehtosopimuksista.

Koska neuvottelut eivät ole johtaneet tulokseen, Suomen Laivanpäällystöliitto ry on ilmoittanut sopimusten soveltamispiiriin kuuluvien alusten kansipäällystöä ja sairaanhoitajia koskevasta työnseisauksesta, joka alkaa 16.3.2019 klo 06.00, ellei osapuolten välillä ole saatu siihen mennessä ratkaisua uusista työehtosopimuksista.